Ana sayfa Güncel 2016 Yılının En Çok Konan Bebek İsimleri

2016 Yılının En Çok Konan Bebek İsimleri

720
0
PAYLAŞ
Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre 2016 yılında bebeklere en çok hangi isimlerim konulduğu belli oldu.

2016 yılında Zeynep ismi yine en çok konulan isim oldu. Son 16 yılda sadece 2006 yılında Elif ismine geçilen Zeynep ismi son yılların en popüler kız bebek ismi. Bu ismi ise Elif takip ediyor. En çok konulan diğer kız isimleri ise şöyle: Hiranur, Defne, Miray, Azra, Raiba, Esila, Hira, Zehra, Nehir, Ecrin, Buğlem, Eylül, Yağmur, Meryem, Nisanur, Asya, Belinay.

 

Erkek bebeklere en çok konan isim ise Yusuf oldu. Yusuf ismini ise Ömer ismi takip etti. Hali hazırda popüler olan Ömer ismi Şehit Ast. Subay Ömer Halisdemir’den sonra çok daha fazla konulmaya başlandı. Bu isimleri ise Eymen, Mustafa, Miraç, Ahmet, Hamza, Berat ve Mehmet takip ederken Emir, Muhammed Ali, Muhammed, Ali, Çınar, Kerem, Yiğit, Ayaz, Ertuğrul, Asaf en çok konan isimler oldular.

Türkiye Genelinde En Fazla Hangi İsim Konulmuş

Türkiye genelinde şu anda en çok hangi isim var diye merak ettiğimizde ise karşımıza çıkan bayan isimleri Fatma, Ayşe, Hatice, Emine ve Zeynep

Erkeklerde isimlerinde ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali ve Hüseyin en çok konulan isimler.

En çok kullanılan ‘soy’ isimler

Yılmaz soyadı Türkiye genelinde en fazla kullanılan soy ismi. Yılmaz soy adını ise sırasıyla Kaya, Demir, Çelik, Şahin, Yıldız, Yıldırım, Öztürk, Aydın, Özdemir, Arslan, Doğan, Kılıç, Aslan, Çetin, Kara, Koç, Kurt, Özkan, Şimşek, Polat, Özcan, Korkmaz, Çakır, Erdoğan soy isimleri takip ediyor.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here